25 Ocak 2012 Çarşamba

Evler Balonlar ile taşınacak


Kulağa garip geliyor ilk etapta bir evin etrafında renkli renkli balonlar gibi fakat öyle değil. Büyük ufo gibi bir görünümü olan bir balon ile 150 tonluk bir ağırlığı 2000-3000km uzaklığa taşıyabilecek balonlar yapılıyor.
Proje üzerinde çalışan Avusturalyalı firma Skylifter şirketi Daily Mail gazetesine balonlarla ilgili bilgi verdi. Ufo gibi disk biçiminde tasarlanan futbol sahası büyüklüğünde hava gemileri vasıtasıyla ileride bir felaket, afet anında çok büyük yapılar bir noktadan başka bir noktaya taşınabilecek.
Bu büyük hava gemileri etrafında ki pervaneler sayesinde hem yön ayarlayabiliyor hem de altında ki uzun uç sayesinde çok büyük ağırlıkları kaldırabilecek. Bunun için gemiler özel ve yırtılmayan maddelerden oluşuyor.

1 yorum:

Ahmet dedi ki...

Teknoloji ilerlemekte bunu çoluğumuz torunlarımıza bir armağan sayabiliriz. :)

Linklup nasıl buldunuz?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Teknoloji Bilim |Uzay Bilgi - Linklup | Sitemizdeki içerikler çevre yayın grupları ile yazarlara ait içerikler olup hak talep edilirse kaldırılacağı ve temel olarak linklup a aykırı hiç bir metaryel eklenmiyecektir.Sitemizi gezerken hiç bir konunun bize ait olmadığını beyan ederiz.Kendi yazılarımızın altında veya üstünde yazarın ismi yazılmaktadır.Teknolojisiz yaşam olmaz.