26 Ocak 2012 Perşembe

Mars'da mağara bulundu


Beklenmedik Bir GelişmeHerşey Evergreen ortaokul öğrencilerinin Arizona Devlet Üniversitesi’nin Mars ile ilgili fotoğrafları araştırmalarıyla ortaya çıktı. Lav tüplerini bulmaya çalışan öğrenciler, kendilerine verilen kamera ile bunu başardılar. Ancak daha çok araştırma yapan grubun gözünden siyah bir nokta da kaçmadı.
Mars Gezegeninde Mağara!
190′a 160 metrelik çukurun 115 metre derinlikte olması tahmin ediliyor. Okul öğrencileri ise NASA’nın HıRıSE adlı kamerasını alarak daha detaylı araştırma yapmaya çalışıyorlar. Bu görüntü ve bilgilerle mağara ile ilgili daha detaylı bilgiler ve beklenmedik gelişmeler de yaşanabilir.
Tahminler
Kimileri bunun bir meteor çarpması sonucu olabileceğini söylerken, kimileri de canlılar tarafından yapılmış olabileceğine inanıyor. Tabi bunlar tahminlerden öteye geçmese de, kendi içerisinde depremlere de maruz kaldığı ya da uyduların çarpmasıyla mı bu derinlik meydana geldi gibi sorular hala var. Detaylı bilgileri sitede vermeye çalışacağız.

0 yorum:

Linklup nasıl buldunuz?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Teknoloji Bilim |Uzay Bilgi - Linklup | Sitemizdeki içerikler çevre yayın grupları ile yazarlara ait içerikler olup hak talep edilirse kaldırılacağı ve temel olarak linklup a aykırı hiç bir metaryel eklenmiyecektir.Sitemizi gezerken hiç bir konunun bize ait olmadığını beyan ederiz.Kendi yazılarımızın altında veya üstünde yazarın ismi yazılmaktadır.Teknolojisiz yaşam olmaz.