25 Ocak 2012 Çarşamba

İpek böceği salgısından LED TV monitör!Yeni


Tayvanlı profesörlerin keşiflerinin ardından yeni LED TV monitörler (ekranlar) ve e-kitaplar, ipek ile üretilebilecek.

Çok daha iyi ve performanslı çalışan LED TV’ler ipekböceklerinin salgılarında ki protein ile üretilebilecek. Tayvanlı profesörler bu keşfin özellikle e-kitaplarda çok kullanılacağını belirtti. Yani gelecek teknolojilerinde gördüğünüz incecik naylon ekranlar üretilip yaygınlaşabilecek.
Araştırmacılar ipek fibroin adlı ipeğin temel maddesi olan su içerisinde çözünmeyen ipliksi yapıda ki protein’in transistörlerde kullanılarak LED TV’lerin ve e-kağıtların çok daha performanslı ve etkin çalışabileceğini belirttiler.
Araştırmalar Tayvan’ın Hsinşu şehrinde bulunan Ulusal Tsing Hua Üniversitesinde yapıldı.
Bu keşiflerinin bir Alman bilim dergisi “Advanced Materials”de yayınlayan bilim adamları ipek fibroin ile yapılmış transistörlerde sinyallerin ~20kat daha hızlı iletildiğini belirtti.
Bu maddenin elektronik ürünlerde kullanılmasının 3 yılı bulacağını söyleyen Tayvanlı bilim adamları e-kitaplarda hız ve performans açısından çok büyük bir gelişme olduğunu belirttiler.

0 yorum:

Linklup nasıl buldunuz?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Teknoloji Bilim |Uzay Bilgi - Linklup | Sitemizdeki içerikler çevre yayın grupları ile yazarlara ait içerikler olup hak talep edilirse kaldırılacağı ve temel olarak linklup a aykırı hiç bir metaryel eklenmiyecektir.Sitemizi gezerken hiç bir konunun bize ait olmadığını beyan ederiz.Kendi yazılarımızın altında veya üstünde yazarın ismi yazılmaktadır.Teknolojisiz yaşam olmaz.