25 Ocak 2012 Çarşamba

Google Caffeine Hizmete Girdi

Hatırlamayanlar için Caffeine Google’ın yeni arama teknolojisi arama süresini kısaltıyor ve çeşitli kolaylıklar sağlıyor.Ayrıntılı bilgi isteyenler için Google Caffeine’nin genel özelliklerinden bahsetmiştim bu blogda isteyen göz gezdirebilir.




Şuan için Google’da gözle görülür bir hızlanma var.Arkaplan değiştirme yeniliği falan derken gözden kaçmış olabilir.Malum yasaklar da yavaşlık sebebi (Bu arada Google erişim sorunu bazen düzeliyor bazen devam ediyor.)


Önem vermediğiniz, değer vermediğiniz, ziyaretçiler için yararsız sayfalar arama motoru içinde yararsızdır. Spam sayfalar ve özellikle etiketler %90 kadar faydasını yitirdi.


Bu demek değildir ki etiketlerin yararı tamamen yok oldu. Sadece yeni özelliğe göre bir etikete en azından 3-4 konu bağlanmış olması gerekiyor. Yani güncel ve işe yarar etiketler geçerliliğini koruyor. Teknove’de etiketlerde başlangıçtan beri etiketlerin amacına uygun bir şekilde düzenlenmesine dikkat edip ziyaretçilerin bu etiketlere baktıklarında ilgili pek çok konuyu bulmasını istediğimiz için sitemiz çok büyük bir sarsıntı yaşamadı bu konudada.
Google Caffeine geldikten sonra Adsense gelirleride artmaya başladı. Bununla ilgili Google’dan bir açıklama göremedim fakat mantıken spam sitelerin hitlerinin düşmesi ile Adsense gelirlerinin artmasına bağlıyorum evvela. Sayfaların içeriğine göre Adsense’inde bağıntılı olarak geliştirilmiş olduğunu düşünüyorum Caffeine teknolojisi ile birlikte.


Örnek Anlaşılması için küçük bir sistem


Google Caffeine’in yeni içerik güncellemelerine daha yakın olduğundan bahsediliyor.Verilerin katmanlı endeksleme sisteminden vazgeçip küçük parçalar halinde  güncellendiğini yazmış chip online.Sonuç Google aramalarının 2 kat hızlanması ve daha hızlı güncellenen konular.Google Caffeine’in mantığını şu resim anlatıyor aslında.

0 yorum:

Linklup nasıl buldunuz?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Teknoloji Bilim |Uzay Bilgi - Linklup | Sitemizdeki içerikler çevre yayın grupları ile yazarlara ait içerikler olup hak talep edilirse kaldırılacağı ve temel olarak linklup a aykırı hiç bir metaryel eklenmiyecektir.Sitemizi gezerken hiç bir konunun bize ait olmadığını beyan ederiz.Kendi yazılarımızın altında veya üstünde yazarın ismi yazılmaktadır.Teknolojisiz yaşam olmaz.