25 Ocak 2012 Çarşamba

Kablosuz klavye ve fare’den sonra kablosuz monitör!









Kablosuz klavye ve kablosuz bilgisayar fareleri hayatımızı çok kolaylaştırdığı bizi kablo derdinden kurtardığı bir gerçektir. Son zamanlarda kablosuz ekran kartlarıda piyasaya çıkmıştı ki şimdi de kablosuz monitör tanıtıldı!



Fujitsu tarafından Almanya-Hannover’da gerçekleşen CeBIT Uluslararası Bilgi ve İletişim Teknolojileri fuarında 1-5 mart arasında tanıtıldı bu ürün. Akıllı evrensel güç iletişimi(Smart Universal Power Access) yani SUPA teknolojisi ile geliştirilen bu sıpa sevilmez mi? Düşünün ki monitörünüzü tutup bir laptop gibi bir başka yere koyabiliyorsunuz. Kablo bağlamaya ve ya kablolarla boğuşmaya uğraşmıyorsunuz.

Dünyanın ilk kablosuz monitörünü hazırladıklarını belirten Fujitsu yetkilileri üstelik bu monitörün elektrik için dahi bir kabloya ihtiyaç duymadığını belirtti.
Hem elektriği hem sinyalleri için kabloya ihtiyaç duymayan bu ürün temiz bir çalışma alanı sunuyor.
Fujitsu Türkiye Genel Müdürü konuyla ilgili olarak CeBIT’te şunları söyledi:
“Önümüzdeki yıl kablosuz teknolojiyi LED aydınlatmalı ekranlarımızda kullanarak ilk modelleri piyasaya sunmayı planlıyoruz. Bu Fujitsu’nun 0-Watt PC ve ekranları takip eden bir teknolojik yeniliğidir. İşleyiş sırasında masaüstü görüntüsü ile arasında hiçbir kalite farkı bulunmuyor. Sadece kabloları ekran teknolojisi tarihinden çıkarmış oluyoruz.”
CeBIT Fuarı’nda, kablosuz ekranı sergilemek üzere kullanılan, Euskirchen mobilya şirketi tarafından tasarlanan ofis masası Evrensel Tasarım Ödülü 2011′in de sahibi oldu. Tüketicilerin Favorisi kategorisinde yer alan ödül 2 Mart Çarşamba günü 19′uncu salonda, saat 12.00′de verilecek.
Bu monitörün hiç kablosu yok
Kablosuz güç teknolojisi, Almanya Ekonomik İlişkiler Bakanlığı tarafından desteklenen bir araştırma projesi ve Avrupa’nın en büyük uygulama odaklı araştırma kuruluşu The Fraunhofer Enstitüsü tarafından geliştirildi. Fujitsu tarafından geliştirilen ekranın ise tamamen taşınabilir ve kablosuz olmasının yanı sıra hem güç hem de ekran sinyali için de kablosuz teknoloji kullanıyor olma özelliği bulunuyor. Bu yeni teknoloji “Koy, Çalıştır” bilişimine giden yolda önemli bir basamağı temsil ediyor. “Koy, Çalıştır” bilişim sayesinde ekranların sadece bir masanın üstüne basitçe yerleştirilmesi suretiyle çalıştırılması mümkün olacak.
Kablosuz ekranlar SUPA teknolojisini kullanıyor
22 inçlik (55.88 cm) kablosuz Fujitsu ekranlarda SUPA (Smart Universal Power Access – Akıllı Evrensel Güç Erişimi) teknolojisi kullanılıyor.
Kablosuz Ekran akıllı güç anteni sayesinde, mutfakta kullanılan endüksiyon ocaklarda veya elektrikli diş fırçası şarj ünitelerinde olduğu gibi son derece güvenli bir kullanım ortamı sunuyor. 10 metrelik bir alan içinde resimleri dizüstü veya masaüstü PC’lerden kablosuz USB üzerinden kolayca alabiliyor.
Fujitsu’nun dünyadaki ilk kablosuz ekranları CeBIT 2011 15′inci salon, F 15′te yer alan Fujitsu standında görülebilir.

0 yorum:

Linklup nasıl buldunuz?

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Teknoloji Bilim |Uzay Bilgi - Linklup | Sitemizdeki içerikler çevre yayın grupları ile yazarlara ait içerikler olup hak talep edilirse kaldırılacağı ve temel olarak linklup a aykırı hiç bir metaryel eklenmiyecektir.Sitemizi gezerken hiç bir konunun bize ait olmadığını beyan ederiz.Kendi yazılarımızın altında veya üstünde yazarın ismi yazılmaktadır.Teknolojisiz yaşam olmaz.